1960 – 15 jaar bevrijding

Op 5 mei 1960 werd er landelijk feest gevierd vanwege het 15-jarige jubileum van de bevrijding. Ook in Piershil werd er die dag feest gevierd, zoals op onderstaande foto’s is te zien. De schooljeugd trok verkleed door het dorp, er was namelijk een wedstrijd georganiseerd wie het leukst verkleed was. Koos Groenenberg (de kapper) zat in de jury en maakte veel van onderstaande foto’s. De kinderen vroegen steeds aan hem wie er gewonnen hadden. Later bleek dat Janneke Groenenberg eerste was geworden, Leo van der Waal (clownspak) tweede en Anja van der Ban de derde prijs had gewonnen.

Knipsel ‘De bevrijdingsdag in Piershil’

piershil-knipsel-15jaarbevrijding-1960

Fotoserie ’15-jarig bevrijdingsfeest’ Piershil – 1960

Het vertrek van de optocht bij de school aan de Molendijk. De man links bij het grote raam is Jacob Oprel. Nog net zichtbaar, links van hem, is Koos Bosman en helemaal links boven staan Toon Achterberg. Rechts van Oprel staan Wim Hoogwerf en echtgenote, voor de deur staat Mevr. Rötgers. De overige drie ouderen die rechts boven staan zijn vlnr Wim de Heer, Mevr. de Heer en Mevr. van der Waal-de Jong. De jongen links met de hoed is Cees Kraak, naast hem Appie Veerman. De acht meisjes daar naast, vlnr, zijn Els de Heer, Greet van ‘t Hof, Marianne van der Waal, Janneke Groenenberg, Anja van den Ban, Teunie Hoogwerf, Janny Merci en nog net zichtbaar Ria Burger.

piershil-oorlog-bevrijdingsfeest-5mei1960-01

Het gezelschap trekt over de Molendijk, rechts meester Borgman.

piershil-oorlog-bevrijdingsfeest-5mei1960-02

Bruiden en bruidegommen bij de korenmolen Simonia.

piershil-oorlog-bevrijdingsfeest-5mei1960-03

Bruid Corrie Burger met bruidegom Feike Bakker in de Voorstraat.

piershil-oorlog-bevrijdingsfeest-5mei1960-04

Twee foto’s van de bruid Ria Kooij en ‘bruidegom’ Alie van der Heiden (op de Molendijk en in de Voorstraat).

piershil-molendijk-bruid-riakooi-bruidegom-alievdheiden-5mei1960 piershil-voorstraat-bruid-riakooi-bruidegom-alievdheiden-5mei1960

Op deze foto staan van links naar rechts Toon Achterberg, Marianne van der Waal, Leo van der Waal en Janneke Groenenberg. Achter het paard staan Mevr. van der Waal (de vrouw van Bas), Didi van der Merwe, Rien van der Waal en Mevr. S. van der Waal-Verhorst. Op het paard zit Adrie van der Waal.

piershil-oorlog-bevrijdingsfeest-5mei1960-05

In de Koningin Julianastraat van Piershil; links Els de Heer, rechts Anja van den Ban.

piershil-oorlog-bevrijdingsfeest-5mei1960-06

De vier meisjes achter het doel zijn van links naar rechts: Janneke Groenenberg, Anja van den Ban, Marianne van der Waal en Teunie Hooghwerf. De dames links op de foto zijn: Mevr. M. van der Waal-de Jong (met bril) en mevr. Lagerwerf.

piershil-oorlog-bevrijdingsfeest-5mei1960-07

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *