1944 – De inundatie van Piershil – Beneden Molendijk

In februari 1944 moest iedereen weg uit het dorp Piershil vanwege de inundatie. Deze foto’s zijn gemaakt rondom de Beneden Molendijk (nu Beatrixstraat).

Fotoserie inundatie 1944-1945 – Beneden Molendijk

Deze foto’s zijn gemaakt in de huidige Beatrixstraat. Het huis op de foto’s 1,2 en 3 staat er nog steeds.

piershil-oorlog-inundatie-benedenmolendijk-01 piershil-oorlog-inundatie-benedenmolendijk-02 piershil-oorlog-inundatie-benedenmolendijk-04

Op de deze foto is links het meestershuis bij de school te zien. Dat is inmiddels gesloopt en vormt nu de toegang naar de Christinastraat. Het huis rechts, destijds van T. Zwijnenburg, staat er nog altijd.

piershil-oorlog-inundatie-benedenmolendijk-03

De vijfde foto is gemaakt vanaf de Molendijk, richting Oudendijk. De onderbroken bomenrij duidt op de aanwezigheid van een tankval. Het huis op de voorgrond staat er nog altijd, nu Beatrixstraat 40. Let op de natte muur!

piershil-oorlog-inundatie-benedenmolendijk-05

Moerasgebied in de tuin van Familie ‘t Hart.

piershil-oorlog-inundatie-benedenmolendijk-07 piershil-oorlog-inundatie-benedenmolendijk-08 piershil-oorlog-inundatie-benedenmolendijk-06

Rinus Bokhout vaart rond in april 1944. Op de achtergrond het huis van Floor van der Stoep, later bewoond door de familie Gebuijs (nu hoek Irenestraat, Beatrixstraat).

piershil-oorlog-inundatie-benedenmolendijk-09

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *