Duitse soldaten lieten zich in de oorlog vaak fotograferen voor het thuisfront (zie ook deze serie). Er werd geposeerd en gelachen, alles gaat prima hier! In september en oktober 1940 bevond Regiment 48 zich in de Hoeksche Waard vanwege de geplande aanval op Engeland. De 13de Kompagnie lag in Oud-Beijerland.
Foto’s ‘Duitse soldaten in Oud-Beijerland’
Deze soldaat draagt het uitgaanstenue uit het begin van de oorlog. Het is het tenue van een gewone soldaat: ein ganz ordinärer Waffenrock (met dank aan Jaap Bijl voor de toelichting bij deze foto)
De Duitser Werner Munt, tweede van links op de groepsfoto, bij een paard op het Gedempte Spui en tijdens een oefening van het Duitse leger in september 1940, op het sportveld van de HBS.
Op de Oostkade van Oud-Beijerland. De 13de infanterie-Kompagnie beschikte over ‘licht infanteriegeschut 18’ ,zoals hier afgebeeld (zie ook dit artikel). Op de schouder draagt de soldaat een stok om de loop te reinigen, een zogenaamde ‘Rohrwischerstange’. Op de foto is ook een wit tenue te zien, een zogenaamde Drillich of Drilich. Oorspronkelijk had dit uniform een licht grauwe kleur, door het wassen is het uniform wit geworden (met dank aan Jaap Bijl voor de toelichting bij deze foto’s)
Een uitvoering van een Duits militair orkest in het centrum van Oud-Beijerland (klik hier voor meer uitleg)
Wehrmacht soldaat Franz Krahn laat de hond uit, op de achtergrond Hotel de Oude Hoorn (Centrum Oud-Beijerland).
Mooie foto’s. Na de overgave in 1940 ging men kennelijk weer over tot de orde van de dag. Dat werd later wel anders.
De werk kleding was wit van de duitse soldaten