17 februari 2016: Lezing Dr. Albert Oosthoek

rodekruis-oorlogsarchief-14jan2015-05Dr. Albert Oosthoek geeft u in zijn lezing een inkijk in de taak van het vrij onbekende Oorlogsarchief (klik hier voor meer informatie). Aan de hand van een aantal namen van slachtoffers uit het boek ‘Oorlog in de Hoeksche Waard 1940-1945’ (uitgave Museum Hoeksche Waard) zal Oosthoek laten zien hoe een speurtocht naar vermiste personen plaatsvindt.

Het archief bevat meer dan een kilometer archiefstukken, gerelateerd aan burger- en vervolgingsslachtoffers in de Tweede Wereldoorlog, onder wie omgekomen en vermiste personen.

Het Informatiebureau (Oorlogsarchief) voert in opdracht van de overheid zijn taken uit. Een gedeelte is gedigitaliseerd, tegenwoordig begint een speurtocht dus achter de computer. Hoe meer gegevens er worden aangeleverd, hoe groter de kans van slagen is. Maar zelfs een minieme zoekopdracht kan tot iets moois leiden. Oosthoek gaat ook in op de vraag aan wie informatie verstrekt mag worden. Alleen familieleden of gemachtigde personen krijgen toegang tot de dossiers en uitsluitend met nadrukkelijke toestemming van de familie mag worden gepubliceerd uit een dossier.

Een zeer interessante avond over een vrij onbekende taak van het Rode Kruis!

Deze lezing vindt plaats in ‘t Hof van Assendelft, entree bedraagt € 7,50 inclusief twee consumpties. Vrienden van het museum betalen € 5,00. Ontvangst om 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur.

Datum woensdag 17 februari 2016 19:30 – 22:00
Locatie ‘t Hof van Assendelft – Hofweg 13,3274BK Heinenoord
Hofweg 13
Telefoon 0186-601535
Email info@museumhw.nl
Website www.museumhw.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *