2018 – De Blieken adopteert graf van Willem van der Ree

Basisschool De Blieken uit Klaaswaal heeft vorige week het graf geadopteerd van oorlogsslachtoffer Willem van der Ree. De burgemeester van Cromstrijen kwam eerst over deze tragische gebeurtenis vertellen op school.
KLAASWAAL – Op maandag 15 oktober adopteerde kindcentrum De Blieken in Klaaswaal het graf van oorlogsslachtoffer Willem van der Ree. Burgemeester Jan Luteijn legde uit aan de leerlingen wie Willem van der Ree was. Vervolgens gingen de leerlingen naar de begraafplaats toe om het graf te onderhouden en stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog. Wie was Willem van der Ree eigenlijk? Willem van der Ree woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog bij zijn ouders aan de Scheidweg in Klaaswaal en is op 16-jarige leeftijd in 1945 doodgeschoten na een ruzie met Duitse soldaten.
4 mei Elk jaar vlak voor 4 mei (Dodenherdenking) worden leerlingen van De Blieken uitgenodigd om naar zijn graf toe te gaan voor onderhoud, stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog en om een bloemstuk neer te leggen. Met deze adoptie hebben nu alle basisscholen in Klaaswaal hun betrokkenheid bij 4 mei vastgelegd door het adopteren van een graf of monument.

Knipsel ‘De Blieken adopteert graf’ – Kompas 24 oktober 2018

Leerlingen von De Blieken zorgen voortaan goed voor het graf van een omgekomen plaatsgenoot in de Tweede Wereldoorlog (foto: Heyblom Fotografie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *