Informatie gezocht!

Wie kan mij in contact brengen met familieleden van M. Andeweg en H. v.d. Zijde? Graag zou ik het verhaal achter deze personen willen beschrijven, net zoals de andere personen die op het herdenkingsmonument Korendijk staan vermeld. De artikelen worden gepubliceerd op deze website en t.z.t. ter beschikking gesteld aan instanties en het streekmuseum Hoeksche Waard.

4 Comments

Add a Comment
 1. Ik kan u in contact brengen met familieleden van c Kraak. Ik ben de kleinzoon van Aart Kraak. Cornelis kraak was zijn broer.

  Mvg,

  Hans van der Heijden

 2. Ik heb wat geschreven onder het verhaal van Dirk Boender. Ik weet niet of oom Kees Kraak en Dirk Boender elkaar gekend hebben. Ik kan wel wat vertellen hoe ik als kind van na de oorlog het verlies van mijn oom gevoeld heb. Het grote portret aan de wand van oom Kees voelde aan als een bedreiging. Er was wat mee, maar er werd niet over gepraat. Mijn zus weet meer feiten en heeft ook de foto. Ik heb wel een foto van mijn oom voordat hij wegging.
  Wij zijn met 4 broers en een zus van oom Kees bij de opening geweest. Ze zijn intussen allen overleden. Het grafmonument ervaren wij als zijn graf en dat is heel belangrijk voor ons omdat oom Kees geen ander graf heeft.

  1. Hallo Herma,
   Ik ben Aart Kraak, ook uit de Nieuw-Beijerlandse tak van de Kraak-en. Ik heb een groot stamboomarchief. Op deze site las ik dat er brieven van jouw oom Kees zijn uit 1938 en 1939. Is het mogelijk dat ik daar een kopie van krijg (namens de stamboomstichting die nog bestaat, maar ‘slaapt’).
   Ik hoor graag van je.

   Aart Kraak

 3. Bedankt Hans en Herma, het verhaal van Kees Kraak is dankzij jullie nu op deze website gepubliceerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *